Start maratonské sezóny

25.04.2016 12:38

V dubnu se konaly první MTB maratonské závody, ve kterých se ukázali i cyklisti oddílu CK Carla.kupkolo.cz. 

Prvním závodem byl ENERVTIT 50 Podralsko a hned tam jsme měli pódiové umístění. Na kratší trase byl celkově druhý, ale svou kategorii vyhrál Luboš Toman. Kategorii mužů opanoval také jeho syn Lukáš Toman. Třetí z Tomanů Honza do cíle bohužel nedojel...

 

Tento víkend se jeli další 2 MTB maratony. V sobotu to byl Author 50 Česky Ráj. Zde reprezentovali náš oddíl 3 závodníci. Tomáš Berger ve spurtu o vítězství skončil těsně za bednou. Naše nová posila Lucka Hrnčířová obsadila mezi ženami 30-39 let 9. místo. Lucka Blažková neměla svůj den a závod dokončila ve své kategorii na 11. místě .

 

V neděli se jel tentokráte velmi studený Ratibořický maraton. Ale ani čerstvě rozbahněná trať a občané sněhové přeháňky neodradili čtyři stovky závodníků od absolvování tohoto pěkného závodu. Svým slovem rozehříval celý den spíkr závodu a  zároveň závodník našeho oddílu Luboš Toman.

Díky rozbahněné trati a zimě byl letos závod oproti jiným ročníkům výrazně pomalejší. Po necelé hodině a třičtvrtě vyhrál Kuba Šilar, který udolal Michala Kaněru. Třetí byl opět skvěle jezdící Petr Sulzbacher.My jsme na této trati měli 4 závodníky. Nejlépe dojel Lukáš Toman na celkovém 60. místě a 18. v kat. mužů. 5 minut za ním dojel na 24. místě Honza Toman. Stejné umístění mezi muži 40-49 let vybojoval Luděk Novotný. A naše jediná žena Lucka Hrnčířová obsadila 12. místo.

Na zkrácené trati pro žákovské kategorie jsme měli největší úspěch v podobě vítězství Kuby Háka. Ten vcelku s přehledem vyhrál svou kategorii mladších žáků. Ve stejné kategorii byl na 10. místě Filip Holan.

 

Výsledky:

 Enervit 50 Podralsko 

Author 50 Český Ráj

 Ratibořický MTB maraton - hlavní závod, zkrácený 12 km