Babí léto v sedle

22.10.2019 16:04

 

Září a začátek října bývá tradičně nabitý především bikovými závody. Celkem 22 závodníků týmu Carla.kupkolo.cz se postavilo na start některého ze sedmi závodů Středečního poháru horských kol, kde jsme v týmové soutěži skončili na třetím místě.

V půlce září se konal za krásného počasí Nova cup v Harrachově, který byl na nejdelší 127 km trati s 4000 převýšením zároveň zařazen do Českého poháru v maratonu, na této trati skončil po téměř 8 hodinách 10. Lukáš Toman v mužích. Na kratší 50 km trati bral 1. místo Luboš Toman, 1. Anna Benešová, 1. Petra Svobodová, 2. Maryana Goliney, 2. Petra Čeřovská.

Den na to jsme měli také početné zastoupení na Memoriálu Oldřicha Máchy, na kterém se rozdělovaly tituly královéhradeckého kraje v cross country, tituly si z pevnosti Josefov odvezly Karolína Bergerová a Luboš Toman.

Následující týden královedvorská grupa posbírala medaile na Novopackém maratonu na krátké trati – 1. Luboš Toman, 1. Lukáš Toman , 1. Petra Čeřovská, 2. Lukáš Fejk, 2. Jirka Voňka, 3. Jirka Koblasa, 3. Maryana Golinay.

Cinkalo to také na závěrečném závodě Kola pro život na letišti Hradčany v Ralsku, kde 2. celkově a 1. v kategorii na 34km trase dojel Luboš Toman. Terén skrz bývalý vojenský prostor sednul také druhému Lukáši Tomanovi, pro 3. místo si dospurtovala Maryana Golinay.

Mikulově na závěrečném blátivém závodě Nova cupu bral 1. místo Luboš Toman a 2. Anna Benešová.

Na start ČT Cupu v Jizerkách se letos postavilo 3500 závodníků, které doprovázelo ideální podzimní počasí. Mezi závodníky se postavilo na start patero našich borců. Na 3. místo se prosadila v juniorkách Anna Benešová. „Až na pátém“ místě skončil Luboš Toman, když ho od 2. místa po 67 km dělily pouhé 2 sekundy. Na 6. místě v kategorii nejzkušenějších skončil Jirka Voňka.

Luboš Toman si týden poté spravil chuť na Jesenickém surovci u Rakovníka, který vyhrál a v sezóně 2019 se postavil potřicáté na stupně vítězů. Stupeň nejvyšší obsadila také Anna Benešová. Mužům zatápěl kadet Honza Lukeš, který skončil třetí.

                                                       Lukáš Toman