Jičínská 50 i letos na vítězné vlně

25.05.2022 09:51

V sobotu 21. 5. nás bylo na 17. ročníku Jičínské 50 opět vidět, cinkalo to pěkně:-) Bouřka v předvečer závodu trať sice lehce poznamenala, to nás však neodradilo postavit se na start. Červené dresy bylo vidět v dětských i juniorských kategoriích. A nevedly si vůbec špatně, na krátké trase Jakub Skalický skončil ve slušné konkurenci 5. a Tobiáš Kulveit 11. Adam Ulvr si dal 50 km a vyjel si 7. příčku v konkurenci mnohem starších závodníků.. 

 

Na stupně vítězů vystoupali: 

25 km trať:

1. místo Radek Marek kat. M49, 2. absolutně

2. místo Gábina Slabá kat. Ž40, 4. absolutně

2. místo Jirka Voňka kat. M69

 

50 km trať: 

1. Anna Benešová v juniorkách

2. místo Luboš Toman, kat. M59

fotky: 

 

V neděli jsme si ještě dali XC v Záhornici, kde Gábina Slabá získala zlato v Ž Master a Jirka Voňka stříbro v M60+. Radek Marek bral bohužel bramboru.

fotky:

 

Luděk Novotný si vyzkoušel i trasu extrémního 203 km dlouhého bajkového závodu s převýšením přes 5500m.

 

Skvěle si vede i Jirka Koblasa, který se pravidelně účastní závodů Českého poháru v MTB maratonec, kde se umísťuje na nejvyšších příčkách a v sobotu mu budeme držet pěsti, kdy bude opět usilovat o medaili na Mistrovství republiky.

fotky

 

Nebyly to jediné závody, kde se naši závodníci ukázali. Aneta Khýrová úspěšně kombinuje běh s cyklistickými závody a není problém pro ni během víkendu zvládnout i 3 závody a všechny na pódiu!

 

A protože se sezóna rozběhla naplno, určitě budeme dál informovat o úspěších závodníků týmu Carla.kupkolo.cz Dvůr Králové nad Labem