Jičínská 50 na vítězné vlně

10.08.2021 21:41
 
 
16. ročník Jičínské padesátky jsme si opravdu užili. V sobotu 7. 8. 2021 jsme se sešli v celku velkém počtu. Společně jsme byli rozjet nohy a také zapózovali fotografovi. Někteří zvolili 25 km trať, někdo si vybral 50 km. Start byl pro obě trati v 10 hod oproti původně avizovanému s 5 min. odstupem. Přestože přes centrum se jelo asi 2 km za zaváděcím vozidlem, po ostrém startu se ukázalo, že to bylo spíše na škodu vzhledem k tomu, že startovalo cca 320 lidí najednou. Chvílemi to chtělo ostré lokty.
Závodily i naši nejmladší, holky i kluci na okruzích přímo na Lidickém nám., kde musely zdolávat překážky z palet a klád. Vedli si všechny skvěle. Anežka Holanová s přehledem vyhrála v mladších dívkách. 
Počasí se umoudřilo, nakonec bylo teplo možná až moc. Trať byla místy pěkně blátivá po dešti předešlého dne. Před vyhlašováním výsledků jsme tedy umyli přímo na místě nejen bajky, ale trochu i sebe. Ukázalo se, že nohy se rozjely skvěle. Získali jsme celkem 9 medailí! 
 
Takže tady jsou výsledky:
25 km trať:
3. místo Anna Benešová v juniorkách
3. místo Aneta Khýrová kat. Ž1
1. místo Petra Čeřovská kat. Ž2
3. místo Lukáš Fejk kat. M39
2. místo Radek Marek kat. M49
1. místo Jiří Voňka v M69
 
50 km trať:
2. místo Karolína Bergerová kat. Ž1
3. místo Pavel Kubín kat. M39
 
Aneta, Lukáš T. a Luděk se navíc rozhodli ještě pro odpolední City Run Jičínem, který rovněž pořádal Korďas. Aneta dle očekávání brala zlato na 5 km trati, přičemž byla 5. absolutně ze 49 běžců vč. mužů. Luděk a Lukáš si dali 10-ti km trať. Lukáš bohužel těsně nevyhrál sprinterskou prémii na 1. km, Luděk doběhl na 6. místě.
Aneta se zřejmě nevydala ze všech sil a tak si hned druhý den zaběhla svůj první maraton  a tím byl maraton v Českém Ráji, který vyhrála.
Gratulujeme všem!