Kupkolo Podkrkonošský maraton 2016

15.08.2016 08:28


Ráno před závodem nevypadalo úplně nejlépe, ale pak už se počasí jen lepšilo. Trať byla sice dost mokrá, ale to k tomuto maratonu patří a dělá tím závod spravedlivější. I z těchto důvodů se závodu ve všech kategoriích zúčastnilo více než 1000 závodníků.

Na delší 90 km dlouhé trati vyhrál Kuba Šilar, který se odpoutal už v první části a dojel s velkým náskokem několika minut. Dál už takové rozdíly nebyly. Na druhém místě dorazil Tomáš Brendl a třetí byl Tomáš Vagenknecht. Na 5. místě celkově a třetí ve své kategorii dorazil do cíle Tomáš Berger. Na této 90 km dlouhé trati jsme měli i 2 ženy. Lucka Blažková dorazila na 4. místě a Lucka Hrnčířová po defektech na 7. místě. Obě ale zaslouží obdiv za to, že tuto náročnou trať zdárně zdolaly.

Na krátké trati 50 km jsme měli také úspěch. Spíkr závodu Luboš Toman, snad proto, že spěchal do cíle, aby mohl dále moderovat, jel tak rychle, že z toho nakonec byl super výsledek v podobě vítězství ve své kategorii. Kousek za ním dojel Pavel Kubín, kterému to stačilo na 9. místo. Na 14. místě v kategorii dorazil do cíle Lukáš Fejk. Závodu se zúčastnili ještě Oba bráchové z rodu Tomanů. Honza byl klasifikován na 18. místě a Lukáš na 35. místě...

Po závodě se všichni určitě bavili hlavně díky humornému pojetí moderátora Luboše Tomana, ale také díky bohaté tombole a cenám díky štědrosti především našich hlavních sponzorů: Milana Kuka a jeho firmy Kupkolo.cz a čokoládovny Carla s.r.o... 

výsledky: 90 km, 50 km

fotky od Lucky Blažkové

oficiální video ze závodu

 

Součástí tohoto maratonu byl i závěrečný závod závodu dětí O nejlepšího cyklistu Královédvorska

Překrásný double se povedl v dětských kategoriích Honzovi Munzarovi a Kubovi Hákovi, kteří ve svých kategoriích nenašli přemožitele. I když hlavně Kuba Hák to od soupeřů opravdu nedostal lacino! 

Poslechněte si, co kluci na svůj úspěch říkají: video

výsledky dětských závodů