Zimní příprava našich závodníků....

09.02.2018 10:12

 

Ani v zimní sezóně naši závodníci nelení. 

Někteří závodníci pravidelně startují v běžeckých závodec zimní ligy. A nevedou si zde špatně. Ve hře jsou i pódiová umístění. Ve složení Lukáš Fejk, Luděk Novotný a Milan Pešek se účastní většiny závodů v okolí Úpice.

 

 

 

 

 

 

Někteří vzali přípravu v zimním stylu. 

Příkladem je Standa Heczko, který si střihnul Skialpový závod v Peci pod Sněžkou Noc tuleních pásů. V obnovené premiéře tohoto náročného nočního závodu ve velké konkurenci v závodě jednotlivců dokonce vyhrál. Tady je jeho report:

Na Noc Tuleních pásů jsem vyrazil s tím, že ji budu brát tréninkově. Spíš jako přípravu do dalšího závodu Českého poháru na Dolní Moravě a vzhledem k tomu, že NTP je závod dost populární, tak i vyzkoušet psychiku na startu s hodně lidmi, před ME. Moc nadějí jsem si nedělal. Áčkovou trasu jsem nešel, protože jsem nesehnal parťáka. Tak jsem šel Béčkovou (tedy kratší). Na startovce v kategorii můžu bez rozdílu věku bylo circa 50 chlapů (jasně i hobíci, to ale neznamená, že se tam nenašli i profíci). Atmosféra byla neskutečná, řekl bych že to je asi můj dosavadní nejoblíbenější závod - lidi, organizátoři, zázemí.. Pak mělo dojít ke startu. Ze zkušeností a rad svého trénéra/démona - Lubči Tomana jsem si samozřejmě našel flek úplně na čele. Po vyběhnutí jsem myslím chvilku běžel s Tomem Bergerem, ten měl ovšem před prvním stoupáním nějaké problémy s vybavením. Takže jsem do nočních Krkonoš vyběhl sám. Ostatně sám jsem posléze doběhl i do cíle s opravdu velkým údivem. A to nejen mým, když jsem přijížděl, organizátoři teprve stavěli bannery.  Toť vše k mému výsledku na Noci Tuleních pásů :-)