Ohlédnutí za létem...

07.09.2020 14:03

Zatímco sezóna pro profesionální cyklisty teprve začíná nabírat obrátek, v Čechách se závodí víkend co víkend a naši závodníci napříč věkovými kategoriemi sbírají pěkná umístění. V červenci, respektive v srpnu se konaly české vrcholy sezóny a to MČR v silniční cyklistice mládeže, kde hodnotného výsledku v kadetech dosáhl Jan Lukeš 4. místem v silničním závodě a 6. místo v časovce, závodu se účastnil také Štěpán Krupka. Dále se konalo MČR  v cross country v Peci pod Sněžkou – v elitních kategoriích závodili Lukáš Toman a Karolína Bergerová – ta závodila také na MČR  v maratonu na Dolní Moravě, kde brala 5. místo, které vylepšila na ČP v maratonu v Opavě třetím místem.

Odjel se o polskou etapu zkrácený etapový závod Kupkolo MTB Trilogy v Teplicích nad Metují, kde si leckdo šáhl na svoje limity. Povídat by o tom mohli třeba Anna Benešová – 3. na 60km nedělní trati nebo Maryanna Goliney, tento závod ovládl Lukáš Toman. Dále pěkný závod Rohanské stezky v Lomnici nad Popelkou, kde jsme měli početné zastoupení i na stupních vítězů – za jedna Pavel Kubín, Karolína Bergerová, Jirka Voňka. Početné zastoupení i v dětských kategoriích jsme 

měli na písníku Marokánka – závod Sahara race v rámci seriálu Nova cup, který byl letos doslova saharský, ovšem s hradeckými kořeny a pískem. Zastoupení jsme měli také na závodech Kola pro život Brdy a Chrudim, kde bral první místo Luboš Toman. Uplynulý víkend patřil, už tradičně Lesák cupu, bednu tam urval Tobiáš Kulveit, Jirka Koblasa, Karolína Bergerová, Anna Benešová, Maryanna Goliney, Kateřina Bergerová.  29.8. se jel také v netradičním termínu Malevil cup v Jablonném v Podještědí, ovšem letos zkrácený o německou část. Dále jsme naše závodníky mohli vidět na závodech Jičínského cyklopoint cupu, Dřevěnickém terénním triatlonu, silničním závodě Okolo Posázaví a dalších.

Cyklisticky nabitý podzim bude nejen u televizních obrazovek, ale i počtem závodů a nás. 2.9. startuje již 25. ročník Středečního poháru horských kol. Na neděli 6.9. byla přeložená Jičínská 50, dále je v kalendáři např. Novopacký maraton, Sudety, Nova cup v Harrachově, Gočárovy schody, 50 km Podralskem, Kola pro život – letos nově 17.10. ve Špindlu, ČT Cup a další.

                                                                                               Lukáš Toman