Příprava na sezónu 2021

14.04.2021 20:28
Cyklistická sezóna 2021 bude stejně jako sezóna 2020 opět netradiční. Závody se pomalu posouvají na letní a podzimní termíny, kdy doufejme bude na výběr mnoho závodů v relativně krátkém čase. Základem ke kvalitnímu závodění je dobrá zimní - jarní příprava.
Letošní zima byla i v Podkrkonoší příznivá běžeckému lyžovaní, kdy tratě byly připravené na mnoha místech. Přípravu na lyžích, ať na běžkách, tak na skialpech využívala či stále využívá většina členů týmu. Sněhové podmínky na hřebenech hor jsou stále perfektní.
Nicméně nyní je kilometry potřeba najezdit hlavně na kole. Zpestřením přípravy rozhodně byla a stále je pandemická situace, ale kde je vůle, tam je i cesta...
Šestice členů týmu odjela od 1.4. do 12.4 najíždět kilometry na španělský ostrov Mallorka, kde jsou ideální podmínky pro trénink, jak pro profesionály, tak pro amatéry tzv. hobíky. Ve složení Lukáš Toman, Luboš Toman, Kuba Lukeš, Mára Dvořák, Anna Benešová, Mary Golinay + členové dalších klubů hlavně z Bike týmu Špindlerův Mlýn, z Nové Paky najeli kvalitní kilometry ve skupině a v příjemném počasí. Mallorka nabízí jak "odpočinkové " roviny, tak pohoří Serre de Tramuntana s mnoha zajímavými kopci a výhledy např. Sa Calobra, Soller, Port de Valdemossa, Cap de Formentor, San Salvador, Randa, Cala Pi... V sedle bicyklu také člověk pozná mallorské památky, zajímavosti, ostrovního život a restaurace, kavárny a bistra po cestě :). Většina zvládla ujet přes 1 000km s převýšením přes 10 000m výškových. Pro zajímavost data Lukáše Tomana - 1 422km, 17 506 m nastoupáno, 5,5 km naplaváno. O organizaci se postarali - hlavní organizátor Luboš Toman, šéf manager a rizikový manager Lukáš Diblíček s asistentem Michal "Contador" Diblíček.
 
                                                                                           Lukáš Toman - redaktor