První najíždění kilometrů v teple v podání Karoliny Bergerové

16.02.2018 16:46

Příprava na sezónu 2018 - report od Karoliny

Úspěšný závěr minulé sezony mě motivoval k tomu, abych se do té nadcházející snažila připravit ještě lépe. Zima je pro cyklistu obdobím, kdy se najíždí hlavně objemové kilometry, ale samozřejmě nezapomínám ani na oblíbené běžky a plavání.

Většina závodníků jezdí z důvodu stálosti počasí v zimě na jih do teplejších krajin, kde jsou pro dlouhé tréninky lepší podmínky, a tak jsem i já na konci ledna odletěla na 8 tréninkových dnů do překrásného španělského přímořského města Dénia. Ve Španělsku jsem byla poprvé, a proto jsem nevěděla, co mám čekat. Těšila jsem se na teplejší počasí, než je doma, ale i na tamní krajinu, kde se kousek od pobřeží začínají zvedat krásné a vysoké hory. V nížinách u pobřeží jsou často vysázené olivovníky, kolem cest rostou i teď v zimě pomeranče, ve městech palmy a kolem hlavních silnic i „lehké slečny“. Co se týče dopravy, tak z pohledu cyklisty luxus. Kdo kdy byl ve Španělsku nebo Italii, tak mi potvrdí, že zde vládne maximální ohleduplnost řidičů vůči cyklistům. Nejen v horských serpentýnách, kdy za vámi jede auto do doby, než si řidič bude 100 procentně jist, že svým předjetím neohrozí nejen sebe ale ani cyklistu, ale i v členitých městech, kde jsou cyklistické pruhy snad do půlky pruhů pro auta. Navíc jsou přechody pro chodce situované na retardérech (vyvýšených plochách silnic), které donutí řidiče ještě více zpomalit.

Každý den byl ve Španělsku zajímavý, plný zážitků, ale i únavy z náročných tréninků. Takže musím přiznat, že jsem ráda zase zpátky v Čechách.

                                                                                     napsala : Karolina Bergerová

Dnes Karolina odletěla na soustředění č. 2 opět do Španělska....