Ratibořický MTB maraton

26.04.2015 17:30

 O minulém víkendu byla zahájena maratonská sezóna i u nás v regionu. V Úpici startoval tradiční Ratibořický maraton. Počasí slibovalo i nějakou tu sprchu, přesto se na startu sešlo téměř 500 závodníků. Nakonec jsme se dešti nevyhnuli, ale naštěstí nebyl tak intenzivní, aby se trať výrazně rozbahnila. 

Na startu se sešla kvalitní konkurence, Nejvíce sil měla dvojice Michal Kaněra a Kuba Šilar. Třetí dojel s odstupem Martin Splítek. 

Na závodě se ukázalo i hodně našich borců. Celkově nejlépe dojel Kuba Kosina, který dokončil na 35. místě a 14. v kategorii mužů. V této kategorii dojel ještě 35. Lukáš Toman a 43. Lukáš Fejk. Větší úspěchy jsme zaznamenali v jiných kategoriích. Tak třeba Lucka Blažková vybojovala stříbro v kategorii žen nad 40 let. Výborně zajel i Luboš Toman a bral bronz mezi muži nad 40 let. Zanedbatelná nejsou ani 4. místa Martina Šubra v juniorech nebo Karolíny Bergerové mezi ženami. A tady jsou další výsledky našich: Honza Toman - 9. místo, Luděk Novotný - 35. místo.

Výsledky hlavního závodu zde 

Nejlepší výsledek ale zaznamenal na kratší trati 12 km Kuba Hák, který potvrdil svou skvělou kondici a s přehledem vyhrál ŽÁCI I.

výsledky 12 km.zde

Fotky od Hanky Maršíkové