Společný závod našeho oddílu - Dobrušský pohár v Olešnici

09.07.2017 17:31

        Před 14-ti dny se jel silniční závod Dobrušského poháru na téměř 90 km Rampušák. Na tento obtížný závod se startem v Olešnici v Orlických horách se postavilo 6 borců z našeho oddílu. Počasí slibovalo poměrně teplé a slunečné počasí a tak tomu i bylo. 

Start a hned výjezd do kopce. Po chvilce jsme se dostali na Sedloňovský kopec a hned po krátkém sjezdu následoval asi nejtěžší výjezd, na Šerlich. Tam už vjelo hlavní pole značně nadělené. 

My už jsme řešili první větší problém ještě před tímto stoupáním. Zaseklý řetěz Anety nás zdržel na pár minut, pak se ale dobrá věc podařila a mohli jsme pokračovat dále. Bohužel nás v tu chvíli předjela většina startovního pole. Anetu jsme tedy vyslali napřed, aby se jí podařilo dostat se dopředu. 

Já po té pokračoval dále ve stoupání na Šerlich a postupně dojel skupinku i s Lubošem. Takto jsme dojeli až na vrchol a poté následovala stíhačka 25 km až do Bartošovic. Cestou jsme pobrali i další naši členku Karolínu a takto pokračovali až pod Luisino údolí. Tam jsme už zkoušeli několik variant, abychom se s Lubošem osamostatnili, bohužel marně. Nakonec jsme zůstali ve skupince ve třech a tak jsme dojeli i do cíle.

No a co to pro nás znamenalo? Celkem úspěšnou misi. Nejlépe obsazenou kategorii jsme měli ženami. Aneta Khýrová byla stříbrná a na bronzovém stupínku skončila Karolína Bergerová. Obě si svá umístění vybojovali, protože to byl opravdu náročný závod. Tím ale výčet pódiových umístění nekončí. Díky naší spolupráci se i Lubošovi Lacinovi podařilo vybojovat 3. místo, i když stříbro bylo na dosah.

Další umístění našich: na 6. místě skončila další naše žena Lucka Hrnčířová a na 19. místě Luděk Novotný.

výsledky

fotky