Účast Tomáše Bergera na závodě Brno-Velká Bíteš-Brno

06.04.2014 19:39

Sobota 5. dubna patřila nejvýznamnějšímu jarnímu závodu Brno–Velká Bíteš–Brno, který zároveň zahajil serii Českého poháru. Odstartovalo celkem 186 výborných cyklistů na trať dlouhou 143km.  Mezi zúčastněnými byli např. elitní biker Jaroslav Kulhavý, Pavel Boudný, Jiří Polnický jako černý kůň týmu Bauknecht Author, Petr Lechner (3.místo z MR), ale také loňský vítěz Milan Kadlec z Dukly Prahy. Do Brna přijeli ukázat své kvality i špičkový jezdci ze Slovenska, Polska, Německa, Lotyšska a dokonce Japonska.

Mezi tyto profesionály se postavil i Tomáš Berger z týmu Carla.Kupkolo Dvůr Králové nad Labem. Před startem zmínil, že bude rád, když se udrží v pelotonu do druhého kola. Že zvládne celý závod ani nedoufal. „Už do prvního okamžiku se jela pěkná pila“ konstatoval Tomáš.  Přitom dodává, že vysoká rychlost v průměru přes 40km/h jim vydržela skoro hodinu. Potom se na chvíli tempo snížilo, což posloužilo k vypráznění nejen kapes :D. To, že se silniční cyklisté nebojí rychlosti, potvrdila i maximální dosažená rychlost Tomáše a to 91km/h.

Na trati se stal i pád, který se naštěstí našemu stájovému jezdci vyhnul. Uctyhodně se držel ve skupině nejlepších (jako jeden z mála). Svalová krize ho ale postihla pár kilometrů před cílem a ta způsobíla oslabení a ztrátu výhodných pozic. Tomáš Berger nakonec obsadil krásné 93.místo z dojetých 131 závodníků. Vyhrál Jan Tratník ze Slovinska, druhý František Sisr a třetí Milan Kadlec, oba z Dukly Praha.

                                                                                                    Karol Bergerová

kompletní výsledky později...

Krátké video ze závodu