Úspěšný víkend běžecký i cyklistický...

08.04.2018 13:54
 V sobotu náš místní Safaripark uspořádal další ročník Běhu Safari na podporu nosorožcům. To nemohlo nechat v klidu naše místní běžce a tak jsme se ho ve velkém množství zúčastnili v hojném počtu.
Organizačně tento závod trochu zaostával za ostatními závody v okolí, ale o to větší sportovní úroveň měl. Tohoto závodu se na třech tratích 2, 5 a 10 km zúčastnilo více než pětistovka závodníků.
Na nejkratší trati 2 kilometry se na třetím místě umístila naše nejmladší oddílová borkyně Anežka Holanová, která porazila většínu i o několik let starších soupeřek.
Hlavní závod opět s účastí 200 závodníků vyhrál celkově Kamil Krunka. I my jsme ale měli početné zastoupení v popředí. Nejlépe si v kategorii vedla Aneta Khýrová, která svůj letošní čtvrtý start proměnila ve čtvrté vítězství. Na třetí místo ještě dosáhl Milan Pešek. Z oddílových závodníků se ještě umístil na 5. místě Luděk Novotný  a na 22. místě Lukáš Toman.
První letošní cyklistickou prověrku si odbyla Karolina Bergerová. V Hradci Králové na MTB Amix Biřička. Tento závod "na rozjetí" se jel oproti předcházejícím rokům za ideálních podmínek. Celkovým vítězem se stal Roman Šťasný z Rock-Machine Cyklomax. Mezi ženami jsme měli ale vítězku z našeho oddílu a tou byla Karolina Bergerová.
Další premiéru si dnes odbývají naši mladíci Jan Lukeš a David Voňka na Českém poháru na silnici ve Zbraslavi...

výsledky Běhu Safari

fotky Běh Safari

výsledky Amix Biřička