Víkendové triatlonové závody

27.07.2014 14:49
Členové klubu nejsou jenom zarputilí cyklisté, ale dokáží i velice dobře plavat a běhat. Jejich kvality v těchto disciplínách ukázali o víkendu. 
Jenalo se o 9.ročník Dřevěnického Rykotu, neboli závodu v  terénním triatlonu v Dřevěnicích. V parném sobotním odpoledne se postavil na start Lukáš Joukal, Pavel Kubín a Karolína Bergerová. Nejprve je čekalo 380m plavání v rybníku Hlíza, které sloužil v tento den i jako skvělé ochlazení. Po zdolání tohoto úseku závodníci vběhli poprvé do depa, kde odhodili plavecké brýle a vzali svá kola a vydali se na 21 km cyklistickou část s převýšením 630 m. Náročný terén vedený především po lesních cestách, představoval okruh přes zříceninu hradu Kumburk, který byl zároveň nejvyšším místem na trati. Někteří soupeřili s ostaními závodníky, ale pro Karolínu se jednalo spíše o boj se sebou samotnou. „Nohy nechtěli spolupracovat“ řekla po zdolání závodu. Proto se bohužel připravila o prvenství v kategorii žen do 24 let ve zdánlivě nejsilnější disciplíně. To ji ještě čekala druhá návštěva depa, která představovala odložení kola a vyběhnutí do prudkého kopce. Celá čtyř kilometrova trasa s převýšením 150 m vedla opět převážně lesními cestami a pěšinkami. V cíli závodníci ocenili nejenom občerstvovací stánek, ale i rybník, kam se šli ochladit nejenom závodníci. Jediní, komu se to nelíbilo, bylo několik rybářů, kteří od rána naháněli kapry. Pro všechny tři členy týmu byl tento den úspěšný. Karolína Bergerová a Pavel Kubín obsadili shodně 2. místo ve svých kategoriích a Lukáš Joukal svou kategorii dokonce vyhrál.
Nadcházející slunečná neděle však nebyla odpočinková pro Karolínu. „Dneska by bylo škoda nezávodit“ řekla s úsměvem po ránu. Terénního triatlonu v Hradci Králové konané na Biřičce se účastnil i její bratr Tomáš. Tentokrát na ně čekalo 400m plavání, kde Tomáš doplaval na celkovém 29. místě a sestra o 10 míst za ním. Následovalo 19km ve čtyřech okruzích po hradeckých lesích. Tomáš svou zarputilou jízdou se dostal na celkové druhé místo. Do depa přijel s dalšími dvěmi závodníky se skoro dvouminutovým odstupem na prvího Martina Splítka, výborného cyklistu SC Specialized HK. Ten však na trati zabloudil a skončil nakonec na 9. místě. Poslední disciplína nebyla nejlepší ani u Tomáše. Ten se propadl na konečné 5.místo. Karolína měla v cyklistické části  druhý nejrychlejší čas mezi ženami stejně jako její bratr. Na běhu se ale projevila únava a celkové vysílení z víkendového závodění a bohužel přišla o druhé místo. Do cíle přiběhla na třetím místě na pokraji svých sil, naštvaná a zároveň přesvědčená, že musí více trénovat. 
                                                                                                    Karolína Bergerová
 
Výsledky z Dřevěnického Rykotu zatím ještě nejsou, tak přikládáme alespoň výsledky z Hradecké Xterry