Zahájení závodní sezóny

16.04.2019 13:26

Tak jaro už o sobě dalo vědět a i my jsme se rozjeli do nové závodní sezóny 2019. Doufáme, že bude minimálně stehně úspěšná jako loni.

Ještě než jsme sedli na kola, někteří naši- především mladí - si střihli náš domácí běžecký závod Safariběh ČSOB. Tady ukázala svůj velký talent Mája Munzarová, která v šesti letech deklasovala i o několik roků starších dětí a suverénně svoji kategorii do sedmi let vyhrála. Závod běželi i další naši. Adam Ulvr skončil 7. a Lenka novotná na 32. místě.

Dalším závodem na rozjezd byla časovka na Dobrošov. Tady ve sé kategorii vyhrál Jiří Voňka, druhý byl Honza Lukeš a 3. Radek Marek.

V sobotu se jel také první závod bikových maratonů – NovaCup v Hradci. Tady to i v nepřízni počasí byla záležitost naší mládeže. V dětských závodech byl celkově Adam Ulver 17. a Mája Munzarová 42. V Nova jízdě byl Jirka Koblasa ml. Na 14. místě a Láďa Krebs na místě 17.

Rozjel se i Pražský pohár MTB, kde jsme měli zástupkyni něžného pohlaví. Karolína Bergerová tady vybojovala bronz.

No a asi zatím posledním závodem byla časovka Dobrušského poháru. Tady jsme měli početnější zastoupení. Na bedně se umístil Luboš Lacina, který skončil třetí. Dále tu byl na 7. místě Honza Kunc, osmý byl David Voňka a 14. Luděk Novotný.

Naplno se rozjel i Český pohár na silnici, jehož se pravidelně účastní i naši mladí nadějní závodníci. Prvním rokem zde závodí v kategorii kadetů Honza Lukeš a Štěpán Krupka, kteří především sbírají zkušenosti a zatím se umísťují kolem poloviny startovního pole.

Další závody nás opět čekají v nejbližších dnech...